DSCF0090 (Small)Gisteren waren wij van plan om een wandeling te maken naar het Gerendal. Ergens na de Wilhelminatoren zijn we de weg kwijtgeraakt. Plotseling was de blauwe route een rode geworden en kwamen wij uit bij het Landalpark De Cauberg. Dat was niet de bedoeling, dus terug op zoek naar de route. Niet gevonden.

Uiteindelijk gekozen om maar naar de kasteelruïne en fluweelgrot plus roofvogelshow te gaan. Die grot hebben we uiteindelijk ook niet gezien. Oorzaak: een valk uit de show had de vleugels genomen en bekeek de wereld en zijn kameraden vanaf een naburige schoorsteen. Toch wilde men de show door laten gaan, maar ook tijdens deze show nam een vogel de vleugels. Deze liet zich uiteindelijk vangen met een eendagskuiken. De valk niet. Zelfs niet voor een (dode) duif. Vrijheid smaakt zoet, zoeter dan een duif aan een touw. Wij hoopten de terugkeer van de vogel te zien en bleven om de verrichtingen van de valkenier te volgen. Toen wij vertrokken van de kasteelruïne was de valk nog niet thuis. Misschien niet precies waar we op gerekend hadden, maar toch interessant. Ik hoop overigens wel dat de valk inmiddels terecht is.

3 Reacties naar “Valkenburg: Roofvogelshow”

 • Mado:

  Fijn voor zijn baas dat de valk terecht is. Bedankt voor het bericht!
  🙂

 • dapl:

  DE valk is terecht, vandaag kwam er een melding binnen uit Brunssum dat er een roofvogel met riempjes op het dak zat. Nu er op af gereden. En ja hoor hij zat er , met behulp van Wim Huygen valkenier Gaia Park is het gelukt de Valk in te vangen.
  De eigenaar van de Valk is op de hoogte gebracht.
  Met vriendelijke groet Clara medewerkster dierenambulance Parkstad.

 • Bregje:

  Heb je nog geen GPS systeem?

Mijn Foto's

Huiswijn