Computeren 002 (Small)Gisteren heb ik mijn laptop te koop gezet. Niet alleen op deze site, maar ook op het intranet van de gemeente Amsterdam. En jawel hoor, vandaag was het meteen raak. Een collega bood aan mij van de laptop te bevrijden. Ik blij. Nu kan ik budget neutraal een EEE PC kopen. Maar het gaat zoals het zo vaak gaat. Eenmaal thuis vertel ik mijn verhaal, en mijn geliefde zegt: maar ik wil hem wel hebben! Is handig als ik aan het branden ben. (Schrik niet, hij bedoeld als hij zijn bittorrents op CD/DVD brandt.) Kan ik onderwijl wat anders doen. En ik verschrikt: maar het was toch jouw idee om die laptop te verkopen? Misverstandje. Volgens hem zei hij: waarom koop je dat ding niet. En niet: waarom verkoop je dat ding niet! Maar dat is nog niet alles.
Meteen daarna tovert hij de nieuwe folder van de Aldi tevoorschijn met daarin een aanbod voor een 10″mini notebook voor 399,00 euro. En dat is een echte EEE PC Killer! De specs liegen er niet om: 1,6 Ghz Atom processor (de EEE heeft een 900 Mhz Atom), 80GB SATA harde schijf, (de EEE PC heeft 20GB solid state disk, dus flash geheugen en dat is eigenlijk wel fijn); 1 GB geheugen (hebben ze alletwee), geïntegreerd WLAN (hebben ze ook alletwee), multikaartlezer (de EEE PC heeft alleen een SD kaartlezer), 10″TFT 1024 x600 beeldscherm (hebben ze alletwee), ingebouwde webcam met microfoon (hebben ze ook alletwee), Windows XP Home (heeft de goedekopere EEE niet), Intel Graphics Media Accelerator 960 (heeft de EEE ook niet), USB 2.0 (hebben ze alletwee), verkrijgbaar in wit en zwart. (De EEE is prachtig parelmoer). En als sluitstuk 3 jaar garantie, de EEE 2 jaar. Nadeel Medion, de EEE is 300 gram lichter. De E1210 weegt 1,3 kg, maar dat is nog altijd de helft van mijn huidige laptop!
Wat moet ik kiezen? Ik denk dat de keuze al gemaakt is. Als hij net zo mooi parelmoer is als de EEE koop ik aanstaande woensdagochtend om 9.00 uur een Medion Akoya E1210. Overigens is het een goedkope versie van de MSI Wind. Ik vraag mij af of ik deze week nog kan slapen.

1 Reactie naar “Ik wordt gek!!!”

  • Wij Zwanen:

    Volgens mij is de EEE toch mooier! Maar als je deze koopt blijven we toch goeie vrienden.

Mijn Foto's

Huiswijn