Mado met Iraanse studentenJe zou het niet geloven als het geen werkelijkheid was. In Nederland is er een verbod voor Iraniërs, en Nederlandse Iraniërs, om de volgende studies te volgen:
“Natuurwetenschappen, Chemie, specifiek gericht op de ontwikkeling van vaste en vloeibare raketbrandstoffen; Materiaalkunde, specifiek gericht op de ontwikkeling en behandeling van corrosiebestendig staal en metaallegeringen met aluminium (metallurgie) en de ontwikkeling en fabricage van composietmaterialen (composiettechniek); Natuurkunde, specifiek betrekking hebbend op (tweefasen-) stromingsleer in relatie tot de ontwikkeling van raketmotoren en kokend water reactoren; Natuurkunde, specifiek gericht op lasertechnologie zoals toegepast in nucleaire technologie, met name laserverrijking. Techniek Werktuigbouwkunde, specifiek gericht op de ontwikkeling en productie van (onderdelen van) gasturbines en raketmotoren; Luchtvaart-ruimtevaarttechniek, waarbij alle technieken toepasbaar in raketsystemen relevant zijn; Productietechnologie, specifiek gericht op technologie relevant voor het ontwerpen en inrichten van productieprocessen voor raketsystemen; Metaalbewerking, betrekking hebbend op CNC-machines met 3 of meer assen, specifiek betrekking hebbend op de productie van onderdelen bruikbaar in het (uranium) verrijkingsproces of raketsystemen; Vacuümtechnologie, specifiek gericht op het ontwerpen en fabriceren vanapparatuur voor het bereiken van vacuümtoestand voor zover specifiek toepasbaar in het (uranium) verrijkingsproces of raketsystemen.”

Dat hadden ze voor Pakistanen moeten doen. Bij mijn weten heeft die meneer Khan toch atoom geheimen gestolen en Pakistanen mogen – bij mijn weten – nog steeds hier een opleiding volgen. Ook in kernfysica. Iraniërs hebben geen diefstal nodig. Die bezitten de kennis al. Maar kennelijk wil Nederland als schoothondje van Amerika voorkomen dat wij straks het verwijt krijgen Iraanse terroristen op te leiden. Het is een vorm van discriminatie op grond van nationaliteit. Kennelijk zijn alle Iraniërs die een bepaalde studierichting kiezen verdacht.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn