Kip met kuikensVandaag onderweg kwam ik deze kip met kleintjes tegen. Even later stopt er een auto. Een mevrouw met een plastic zak in haar hand stapt uit en begint de kip te voeren. Een man loopt op mij af en vertelt dat zij de vorige eigenaren van de kip zijn. De kip legde geen eieren meer en dus moest ze weg. Zij is hier losgelaten en heeft zich ontfermd over een nestje in de steek gelaten scharreleieren met het bovenstaande resultaat. Want al legt ze niet, ze is 4 jaar, ze is wel broeds. Op mij maakte ze de indruk een heel goede moeder te zijn. Maar de voormalige eigenaren willen haar niet terug: een kip moet eieren leggen en pensioen voor kippen bestaat niet. Al heeft deze kip denk ik een heel goed leven, mits ze mag blijven op de plek waar ik haar fotografeerde.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn