Onze reis nadert haar einde. Nog maar een paar dagen en we gaan weer naar huis. De volgende stop is Teheran, maar eerst nog een bezoek aan de bazaar van Zanjan. Hier vind ik een armbandje dat ik wel mee wil nemen naar Amsterdam. De vriendelijke verkoper zoekt lang in zijn aankoop papieren tot hij de goedkoopste prijs gevonden heeft. Want, zo zegt hij, hij is zeer vereerd dat wij, buitenlanders, zijn zaak hebben uitgekozen om iets te kopen. Ter afsluiting van onze aankoop maak ik een foto van de verkoper.
Onderweg naar Soltaniye doen we nog wat inkopen, limonade en koek. Daarna een bezoek aan Soltaniye (zie de foto bij de posting Iran 11: spannend dagje in Teheran.) Daar gebeurde iets geks. Toen wij naar binnen wilden om kaartjes te kopen, werd ons de toegang geweigerd. Het was te gevaarlijk. 15 minuten eerder was er een aardbeving geweest en er waren barsten ontstaan in een van de steunpilaren van de koepel. Wij, en onze gids Mansour, vonden dit nogal vreemd. 15 minuten geleden een aardbeving en wij zouden daar niets van gemerkt hebben? Na het nodige heen en weer gepraat mochten wij er toch in. Ook binnen konden wij geen bewijzen vinden van de “gescheurde steunpilaar”. Wat zou de werkelijke reden geweest zijn voor de weigering? Het is ons niet duidelijk geworden.
Na de beroemde koepel gingen we richting Teheran, wat daar gebeurde heb je al kunnen lezen. Gelukkig liep alles goed af. Hier een foto van onze chauffeur Jadi, die in het restaurant herenigd werd met vrouw en jongste zoon.
De afsluiting was in hetzelfde restaurant als op onze eerste dag in Teheran. Tot slot kwam er nog een grote taart ter ere van Georges verjaardag.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn