Onderweg 029 (Small)Ik krijg gemengde reacties op onze vakantie Iran. Er zijn mensen die denken te weten hoe het in Iran toegaat. Zij zijn er nog nooit geweest, maar ze hebben Iraanse vrienden (aanhangers van de voormalige sjah) en zij weten hoe het in Iran anno 2008 toegaat: als vrouw kan je geen millimeter afwijken van de voorschriften. En: het is daar gevaarlijk, wat heb jij een lef! Was het maar zo simpel. Natuurlijk Iran is geen heilstaat. Het is niet eens een democratie. Het is een theocratie. En het is ook waar dat na de revolutie bijna alle linkse krachten vermoord zijn. Maar het is niet het “rijk van het kwaad” dat ons wordt voorgehouden. Iraniërs zijn aardige mensen, met dezelfde wensen en verlangens als wij. En het domweg accepteren van nieuws dat je voorgeschoteld wordt is geen bewijs van intelligentie. Maar het soort domheid waarmee oorlogen mogelijk worden.

Hierbij voor de mevrouw die meende te weten hoe het zit met de Iraanse vrouwen, een foto die ik in Amsterdam maakte. Leerlingen van een islamitische school met sportdag. Zie de vlotte kleding, let op de modieuze lengte van de rok en het bescheiden bedekte kapsel en vergelijk dat met mijn foto’s van Iraanse vrouwen! Ik zie de verschillen, u ook?

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn