DSC06285 (Small)Op weg naar Kashan deden we het plaatsje Abyaneh aan. Een schilderachtig dorpje in de bergen. Het was vrijdag en kennelijk had heel Iran hetzelfde plan opgevat. Zo stiefelden we in een lange rij door het “Volendam van het Oosten”. De gelijkenis zit o.a. in de klederdracht van de bewoners. Kleurige sjaals en overrokken voor de vrouwen en wijde vissersbroeken voor de mannen. DSC06297 (Small)Er wonen alleen nog maar oude mensen. De jongeren zijn weggetrokken. Maar belangstelling is er genoeg en de vrouwen verdienen een lekker centje met zich tegen betaling te laten fotograferen. Een medereizigster moest 20.000 Riaal betalen (euro 1,50). Het deed ons aan Sijtje Boes denken. DSC06335 (Small)Na de lunch reden we verder voor een bezoek aan twee oude koopmanshuizen. Het huis op de foto is nog steeds eigendom van een familie die er een museum en winkeltjes in gevestigd heeft. OorlogsmartelarenIn het dorp een groot bord ter herinnering aan de martelaren uit de Irak/Iran oorlog. Dit dorp heeft veel jonge mannen verloren.
De weg naar Kashan voert ons langs de plek waar de beroemde Iraanse kernreactor aangelegd wordt. De plek valt al van ver op. Overal luchtafweergeschut. Ik herinner mij de dreiging van Israeli’s met het bombarderen van de kerncentrale als Iran de centrale afbouwt en de berichten in de Nederlandse pers, hier zouden kernwapens gemaakt worden. DSC06342 (Small)Tenslotte hebben we een bezoek gebracht aan de Bâgh-e Fin in Kashan. Een van de beroemdste tuinen van Iran. Midddelpunt van de tuin is een bron. Deze bron pompt al honderden jaren een constante hoeveelheid kristalhelder water omhoog. Om de bron is een prachtige tuin aangelegd en er staat een fraai zomerpaviljoen. BloggenEn tenslotte heb ik dit blog bijgewerkt bij een lekker kopje thee. Alleen de verbinding laat wel wat te wensen over: 56K met een gecensureerde verbinding via Irangate. Niet snel en Blogger is dus onbereikbaar. Gelukkig kan er wel gemailt worden en die is niet gecensureerd 😉

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn