DSC05263 (Medium)Ik heb gekozen voor een zwart, lang overhemd van katoen. Mijn ensemble wordt gecompleteerd met een zwarte katoenen hoofddoek. Het hemd is dermate ruim dat ik er een luchtig t-shirt onder kan dragen plus spijkerbroek. Volgens een recent weblog is dit een niet ongebruikelijke dracht: “De oudere dames lopen nog steeds in de zwarte wijde tentjurken met daar bovenop een zwarte hoofddoek. De jongere dames dragen daarentegen meestal een zwarte broek met daarop een zwarte trenchcoat die ongeveer tot de knieën reikt. Op hun hoofd hebben ze uiteraard allemaal nog een hoofddoek, maar soms wordt die hoofddoek halverwege het hoofd gedragen waardoor een groot deel van het haar zichtbaar is.” Natuurlijk kleed ik mij liever als de jongere dames!

1 Reactie naar “Islamitische kleding V: ik heb mijn Iran outfit!”

  • Elisa:

    je oogt wel wat conservatief, hoor!
    Je mag best een beetje meer kleur in je kleding. Maar als je eenmaal (weer) in Iran bent, zal je al snel merken waar je je gemakkelijk in voelt en wat heden ten dagen zoal gedragen wordt!

Mijn Foto's

Huiswijn