Coldenhove 076 (Medium)Er is mij iets geks opgevallen. Gewoonlijk zien Vinken er uit zoals hierboven. Tijdens onze vakantie zag ik vinken met een andere kleur. Zoals op onderstaande foto. De vogel die wij zagen was vrijwel geheel wijnrood. (Terminologie van Wikipedia, ik vind het meer roserood.)

Coldenhove 074 (Medium)Nu vraag ik mij af, is dit een mutatie, een andere (onder) soort of zijn de kleurverschillen het gevolg van “ververen”? Er staat een foto van een vrouwtjes vink in Wikipedia, maar ik vind bovenstaande vink echt anders. Wie het weet mag het zeggen!

3 Reacties naar “Vinken”

 • Mijanou:

  Ik stem ook op een mannetje in winterkleed. Lijkt heel erg op het plaatje, zeker omdat je de ‘halsband’ goed kunt zien en het grijze plekje op de schouder. En hij heeft wel een iets afwijkende kleur op zijn hoofd ten opzichte van zijn borst. Dus dat zou best tusen grijs en okerbruin in kunnen zitten (wie zegt dat ze met okerbruin hetzelfde bedoelen als wij, die omschrijving van het roze is ook anders niet waar?)

  Mijanou

 • Mado:

  Zou kunnen, maar het ging echt niet om een okerbruine “veeg”. Volgens ons vogelboekje zou het om een eenjarig mannetje kunnen gaan. Maar of het zo is?

 • Martijn:

  Volgens mijn vogelboekje heeft de vink (mannetje) in de zomerblauw-grijze kop en in de winter heeft hij okerbruine vegen op de kop. Gezien alle sneeuwen kou van deze week is het wellicht een winterse vink

  Martijn

Mijn Foto's

Huiswijn