DSC05137 (Medium)Maar laat je wel betalen! Op de heenreis naar Eerbeek zijn we vanwege het weer met de trein gegaan. Dat is geen pretje. In de eerste plaats werd ik bijna vermorzeld tussen de deuren van de trein. Ondanks dat de conducteur duidelijk zag dat ik nog niet binnen was, floot hij alvast vertrek. Daarna hindernis twee: je kan je fiets alleen kwijt in daartoe aangewezen plaatsen. Meestal een of twee per trein. Dat zou nog te doen zijn, als je bijvoorbeeld (á la de metro in Amsterdam) een klem of paal hebt waar je de fiets kan parkeren. Bij de NS denken ze daar anders over. Je moet je fiets neerzetten op een plek met vier bankjes die duidelijk niet bestemd zijn om je fiets op neer te vlijen. Als je pech hebt, en dat hadden wij tot Utrecht, dan zitten daar mensen. Mensen die je niet mag verjagen. Dus dan blijf je met de fiets aan de hand staan of je zet hem in het gangpad. Maar dat mag niet, zeiden de drie barse conducteurs. Nee, betalen mag wel! Enfin de foto is van na de ingreep van de conducteurs. De passagiers die op de bankjes zaten waren inmiddels uitgestapt en konden onze fietsen, volgens de regels van de NS, gestald worden.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn