Vandaag gebeurde het weer: nietsvermoedend open ik een brief van een (mij onbekende) firma. Tot mijn schrik bevindt zich in de enveloppe een brief van een incassobureau dat in opdracht van UPC probeert geld te incasseren. (Zie voor het hele verhaal UPC en Kafka, hondse manieren.)
Het is curieus: het bedrag dat men wil hebben, is een geheel ander bedrag, dan dat wat het vorige incassobureau Penninck en Landheer, wilde incasseren. Ik krijg het gevoel dat ze daar een loterij houden. Elke maand wordt een (on)gelukkige ex abonnee getrokken en die krijgt dan een (niet bestaande) vordering aangesmeerd en wordt overgedragen aan een incassobureau. Dat bureau denkt: pik in en de opdrachtgever heeft altijd gelijk! Maar kennelijk hebben Penninck en Landheer de handdoek in de ring gegooid en is het stokje overgenomen door Lindorff (Vroeger bekend onder de naam Transfair.)
Ondanks mijn gestegen bloeddruk, ga ik niet betalen. Ik ben niets schuldig en UPC bewijst maar dat wij hun geld schuldig zijn. Zo langzamerhand denk ik dat niet zij, maar wij, recht hebben op genoegdoening. Vanaf nu publiceer ik iedere aanmaning en iedere brief, zowel van hen als van ons, via dit blog. Als afschrikwekkend voorbeeld. Misschien dat ze dit keer de gang naar de rechter wagen en krijg ik misschien nog een schadevergoeding……… En wees gewaarschuwd: sluit nooit een abonnement af bij UPC en als je het toch doet, zeg het dan vooral niet op. Want hun wraak is vreselijk en duurt jaren…………

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn